Geslaagde benefietmiddag

De benefietmiddag op zondag 15 maart was een groot succes. Ruim honderd mensen kwamen naar het Seinwezen in Haarlem en doneerden rijkelijk. Vooral de workshops en de schilderijen van Jan Groenhart trokken veel publiek.

De middag begon met de première van de nieuwe promotiefilm, die in vijf minuten vertelt wat de stichting Caya Cama Ecuador doet. Sisa, een van de kinderen die dankzij geld uit Nederland een opleiding volgt, zegt in de film: ''Zonder de steun van de stichting zouden we ons nooit kunnen losmaken van de armoede, dat weet ik zeker.'' Journalist Frénk van der Linden interviewde initiatiefnemers Jan Groenhart, Karin Lenior en Ria de Wit (foto, vlnr). Zij vertelden over Humberto, die droomde over een mooie toekomst voor zijn vijf kinderen. Zijn onverwachte dood, in 2004, leidde tot de oprichting van de stichting Caya Cama Ecuador, die niet alleen zijn kinderen ondersteunt, maar ook alle andere kinderen in het dorp Ayllu Llakta.

De bezoekers vermaakten zich vervolgens prima in het prachtige Haarlemse pand waar in alle ruimtes iets te doen was, zoals workshops, diapresentaties, een proeverij van Ecuadoriaanse hapjes en drankjes en mooie latin-muziek. Voorzitter Tom Krijns is tevreden met de opkomst en hoopt op veel nieuwe vaste sponsors. ''Caya Cama Ecuador maakt echt het verschil in het dorp; iedere euro komt ten goede aan het onderwijs van de kinderen.'' Hij verwijst naar de nieuwe website, waarop het sinds kort mogelijk is om via Ideal te doneren. ''Je kunt je via de website ook opgeven voor de Dam tot Damloop of –wandeltocht in september. Genoeg mogelijkheden om in actie te komen voor de kinderen in Ayllu Llakta.''

Foto's

19-weven2-web
Workshop weven

12-gitarist-web
Gitarist DuCroock speelde aanstekelijke latin-muziek.

3-saxofoon-web
Workshop saxofoon spelen

8-chocolade-web
Workshop chocolade