15 jaar Caya Cama Ecuador, maar nog niet klaar

Ons project begon in 2005 als een belofte aan de weduwe Juana om ‘De droom van Humberto’ waar te maken: goed onderwijs, een stenen huis in de buurt van de stad, ontwikkeling en onafhankelijkheid! Lees hier het volledige verhaal over onze geschiedenis. Via het gezin van Humberto kwamen we in contact met de andere families in het dorp Ayllu Llakta, nabij de stad Riobamba, en besloten we alle kinderen uit de generatie van Juana’s kinderen te ondersteunen bij hun onderwijstraject.

De families woonden vroeger in lemen hutten, hoog in de bergen.

In de afgelopen 15 jaar heeft dat tot mooie successen geleid: een afgestudeerde arts, jongeren met afgeronde studies op het gebied van toerisme, economie, landbouwkunde en logistiek. Ook hielpen we een verpleegkundige en een boekhouder op weg.

We zijn nog niet klaar. De jongsten uit het dorp in ‘onze generatie’ volgen nog lager en middelbaar onderwijs. Oudere jeugd gaat naar hoger onderwijs. En voor ons geldt: belofte maakt schuld!
In de geest van Humberto blijven wij vanuit Nederland ons best doen om een (financiële) bijdrage te leveren aan de ambities en de dromen van deze kinderen en jongeren.

Tegenwoordig wonen de families dichter bij de stad, zodat de kinderen naar school kunnen.

Zeker in een periode van een pandemie hebben de gezinnen in Ecuador het nog moeilijker dan wij in Nederland. Wij zullen de komende jaren blijven kijken wat wij voor onze families kunnen betekenen, want één ding staat vast: sociale voorzieningen als in ons land zijn daar niet. De inheemse (indiaanse) bevolking, waartoe alle families die wij ondersteunen behoren, leiden vaak het meest bij tegenvallers als een pandemie.

Om het goede werk van de stichting Caya Cama Ecuador voort te kunnen zetten, hopen wij ook de komende jaren op de inzet van donateurs. Zeker in deze tijd hebben de kinderen en jongeren in het dorp Ayllu Llakta onze ondersteuning hard nodig om onderwijs te kunnen blijven volgen en aan hun toekomst te bouwen.

STEUN ONS!!

Bestuur stichting Caya Cama Ecuador