Wat doen we?

De stichting Caya Cama Ecuador steunt de inheemse bevolking van het dorp Ayllu Llakta, hoog in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. We zorgen ervoor dat alle kinderen naar school kunnen en een opleiding kunnen volgen.

Werkwijze

Caya Cama Ecuador is een kleine stichting met een bestuur in Nederland en een bestuur in Ecuador. We hebben rechtstreeks contact met elkaar, via telefoon en e-mail.

Filosofie

Wij geloven in de kracht van onder-wijs. Het doel van de stichting is ervoor te zorgen dat de kinderen van Ayllu Llakta een vak leren waarmee ze in hun levensonder-houd kunnen voorzien. Onze opzet is geslaagd als de stichting over-bodig is geworden. Immers: de kinderen die nu op school zitten, zijn hopelijk later in staat om voldoende geld te verdienen voor de schoolopleiding van de volgende generatie.

Wat betekent Caya Cama

‘Caya Cama’ is Quichua voor ‘tot morgen’. Quichua is de taal van de Inca’s en die wordt nog steeds door de inheemse bevolking van Ecuador gesproken. Ook de families in Ayllu Llakta spreken onderling Quichua. Bij ieder afscheid zeggen ze: “caya cama!”

Wij associëren de naam Caya Cama met de toekomst: morgen is er een nieuwe dag, met nieuwe kansen en mogelijkheden om dromen waar te maken. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.

Jaarverslag 2014 en 2015 Stichting Caya Cama Ecuador

Twee jaren in één verslag; door drukke werkzaamheden heeft het bestuur de jaren 2014 en 2015 samengebracht in een kleurrijk document. Naast de financiële verantwoording leest u over de resultaten van de kinderen in Ayllu Llakta, de bezoeken die we brachten aan het dorp en over de geslaagde benefietmiddag in maart 2015. Jaarverslag 2014 en 2015 Stichting Caya Cama Ecuador

Resultaten

Alle kinderen volgen een opleiding

De kinderen van Ayllu Llakta gaan allemaal naar school vanaf zes-jarige leeftijd. Van vier tot zes jaar gaan ze naar een soort kleuter-school (in het Spaans: jardín). Zes kinderen zitten op de basisschool, zes op de middelbare school. Dertien jongeren zitten inmiddels op de universiteit of volgen een vakopleiding.

Toa is basisarts

De 26-jarige Toa is een voorbeeld voor alle kinderen in het dorp. Zij heeft als eerste de stap gezet naar de universiteit en heeft medicijnen gestudeerd op Cuba en haalde in juli 2015 haar dokterstitel. Ze wil zich nog specialiseren tot huisarts. Ze maakt gebruik van een studie-beurs van de Cubaanse regering voor arme inwoners van Latijns-Amerika. De stichting Caya Cama Ecuador vult haar beurs aan, zodat ze in haar levensonderhoud kan voorzien en ieder jaar in de vakantie naar huis kan.

Word donateur

Maak dromen waar en geef de kinderen in Ayllu Llakta een toekomst.

Voor 80 euro per maand kan Auki naar de middelbare school

De lagere school van Pacha kost 40 euro per maand

Voor 160 euro kan Rubèn naar de universiteit

> Word hier donateur