Caya Cama Ecuador ondersteunt de inheemse kinderen uit het dorp om de stap te zetten naar een zelfstandige en succesvolle toekomst

Jaarverslag 2018

In 2018 volgden drie kinderen basisonderwijs en zaten negen kinderen op de middelbare school. Daarnaast volgden twaalf kinderen met steun van Caya Cama Ecuador hoger onderwijs. Toa, die geneeskunde studeerde met steun van Caya Cama, is in Ayllu Llakta en omliggende dorpen aan de slag als huisarts. Santiago rondde zijn studie bedrijfskunde af en was in 2018 druk in de weer met de opzet van een aardbeienkwekerij in de buurt van het dorp. Zijn zus Sisa studeerde af als verpleegkundige. Hun nichtje Tamia verwierf een toerisme-diploma en doet werkervaring op bij een hotel annex werkproject in het toeristische dorp Guamote. Lees meer over de resultaten in 2018 in > ons digitale jaarverslag (pdf)

ANBI een algemeen nut beogende instelling

ANBI verklaring 2018

Duin tot Duin Wandeltocht

Doe mee! Schrijf je in voor de Duin tot Duin Wandeltocht op zondag 29 september 2019 en steun de kinderen in Ayllu Llakta. > Schrijf in

Caya Cama Ecuador ondersteunt de inheemse kinderen uit het dorp om de stap te zetten naar een zelfstandige en succesvolle toekomst

Jaarverslag 2017: een tandje erbij

Het was een jaar waarin het bestuur van Caya Cama Ecuador heel hard aan de slag was om de financiën voor onderwijs in Ecuador bij elkaar te krijgen. De kosten voor alle vormen van onderwijs stijgen en dus doen wij ons best om de begroting sluitend te krijgen. Dat lukte afgelopen jaar niet. Er moet een tandje bij om de kinderen uit het dorp Ayllu Llakta ook de komende jaren een bijdrage te kunnen geven voor het volgen van onderwijs. Lees meer over de resultaten in 2017 in > ons digitale jaarverslag (pdf)

Jaarverslag 2016 verschenen

Dankzij de inspanningen in Nederland en in Ecuador heeft Caya Cama Ecuador een goed jaar achter de rug. De school- en studieresultaten van de kinderen in Ayllu Llakta waren zonder uitzondering prima. Onze vrijwilligers en donateurs hebben hard gewerkt om geld binnen te halen en dankzij een grote bijdrage van de stichting Stonas uit Assendelft hebben alle gezinnen in het dorp nieuwe sanitaire voorzieningen. Lees meer over de resultaten in 2016 in > ons digitale jaarverslag (pdf)

Nieuw! Duin tot Duin Wandeltocht

Wandel mee voor Caya Cama Ecuador op zondag 24 september en haal geld op voor het onderwijs van de kinderen in Ayllu Llakta. We hebben een prachtige wandeling uitgezet in de duinen van Bloemendaal. Lengte: 16 kilometer. Start: 10 uur bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. > Lees meer informatie over de Duin tot Duin Wandeltocht of > klik hier voor het inschrijfformulier.

Mooi Dam tot Dam weekend

Vijftien wandelaars en ruim twintig hardlopers hebben hun uiterste best gedaan om geld op te halen voor de kinderen in Ayllu Llakta. Het is goed gelukt! De temperatuur was prima en de sfeer was supergoed. Veel deelnemers beloofden er volgens jaar weer bij te zijn. Alle sportievelingen en hun donateurs: bedankt voor jullie inzet en bijdragen.

Vulkaan Tungurahua

Aardbeving in Ecuador

Ecuador is zwaar getroffen door een krachtige aardbeving. De beving is ook gevoeld in het dorp Ayllu Llakta. Gelukkig is daar niets beschadigd en niemand van de families is gewond geraakt. “De muren bewogen en ik was zo bang dat ik onder mijn bed kroop”, zegt de 15-jarige Nelly. Haar oudere broer Santiago (27) laat weten dat alle familieleden en vrienden in veiligheid zijn, ook diegenen die in steden dichtbij de kust wonen. De aardbeving vond plaats voor de kust van noord-Ecuador, op 20 kilometer diepte. Er waren ruim tweehonderd naschokken.

nieuwe sanitaire voorzieningen dankzij Stonas en Caya Cama Ecuador

Sanitaire voorzieningen dankzij STONAS

De stichting Ontwikkelingshulp Assendelft (Stonas) doneert ruim 13.000 euro voor het realiseren van sanitaire voorzieningen in Ayllu Llakta. Hiermee komt een einde aan een onhygiënische situatie die ziektes veroorzaakt, met name bij de kinderen. Lees meer